Baking

Simple Chocolate Cake | a

4:08 μ.μ.

Cake Σοκολάτα


Ένας εύκολος τρόπος να κάνετε το απόγευμα δίπλα στο τζάκι πιο απολαυστικό! Αυτή η συνταγή είναι εύκολη και δεν απαιτεί μίξερ. Δοκιμάστε τo και δεν θα το μετανιώσετε!





Συστατικά

125γρ. βούτυρο

150γρ. καστανή ζάχαρη

1 βανίλια

2 μικρά αυγά

190γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

5 κ.σ. κακάο

Λίγο γάλα

ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΆ: μισή κουβερτούρα κανονική, λίγη ζάχαρη άχνη & πολλή αγάπη!

Διαδικασία

Προθερμάνετε τον φούρνο στους 150οC για 10 λεπτά.

Σε ένα μπολ χτυπήστε τη ζάχαρη και τα αυγά όσο πιο καλά γίνεται. Αν η ζάχαρη δεν λιώσει τελείως dont worry. Στη συνέχεια ρίξτε τη βανίλια και σιγά σιγά και το αλεύρι ανακατεύοντας το με το μείγμα.

Σε ένα μπρίκι ζεστάνετε το βούτυρο μέχρι να λιώσει όλο. Αφού λιώσει αφήστε το να κρυώσει λίγο και προσθέστε το στο μείγμα.

Βάλτε τρία δάχτυλα γάλα σε ένα άλλο μπρίκι και ζεστάνετε το, όχι πολύ… να γίνει απλά χλιαρό. Μετά ανακατέψτε 5 κουταλιές κακάο μαζί με το γάλα μέχρι να ενωθούν τέλεια!

Ενώστε τα σοκολατένιο γάλα με το μείγμα. Ανακατέψτε καλά… Πιο καλάααα!!

Σε ένα multi κομματιάστε τη σοκολάτα και ανακατέψτε τη στο μείγμα.

Βουτυρώστε ένα ταψάκι και κοσκινίστε το με λίγο κακάο (αντί για κακάο μπορείτε να βάλετε αλεύρι). Βάλτε το μείγμα στο ταψί, απλώστε το ομοιόμορφα.

Βάλτε το ταψί στο φούρνο! Μετά από 45 λεπτά καρφώστε ένα μαχαίρι στο κέικ, αν βγει καθαρό τότε είναι έτοιμο, αλλιώς ξαναδοκιμάστε πάλι σε άλλα 15 λεπτά.




       Tips
Προτού κόψετε το κέικ σας ή το τοποθετήσετε σε πιάτο περιμένετε να κρυώσει λίγα λεπτά. Αλλιώς μπορεί να κοπεί στα δύο.
Μην ανοίγετε συνεχώς τον φούρνο για να δείτε πως πάει, γιατί φεύγει η ζέστη και μπορεί να μην φουσκώσει καλά.
      Ρίξτε λίγη ζάχαρη άχνη πάνω στο κέικ για να δείξε πιο όμορφο!





alea


0 σχόλια