#LOVE

Valentine’s Day |a

1:25 μ.μ.

Ο Άγιος Βαλεντίνος

Φήμες λένε ότι ο Βαλεντίνος ήταν ένας καθολικός ιερέας που μαρτύρησε για την πίστη του στις 14 Φεβρουαρίου του 270 μ.Χ. στους διωγμούς του αυτοκράτορα Κλαύδιου. Ο Βαλεντίνος καταδικάστηκε σε θάνατο, λόγω του ότι τελούσε γάμους, διαδίδοντας έτσι τη χριστιανική πίστη. Ο Άγιος Βαλεντίνος δεν μνημονεύεται πουθενά στο ορθόδοξο εορτολόγιο και όπως ήταν φυσικό, η ορθόδοξη Εκκλησία ποτέ δεν τον παραδέχτηκε.
Love can overcome anything!
Τι είναι αγάπη; Πως μπορούμε να καθορίσουμε ποιον αγαπάμε και πόσο; Από μικρούς μας είπανε «Να αγαπάς», πολλές ταινίες, πολλά ποιήματα και τραγούδια γράφτηκαν για την αγάπη. Η ημέρα του αγίου Βαλεντίνου είναι η γιορτή των ερωτευμένων, όμως γιατί να γιορτάζουμε μόνο τον Έρωτα που έρχεται και φεύγει και όχι την Αγάπη;
Πολλοί θα πουν «γιατί να τον γιορτάζουμε;» και ότι «η γιορτή αυτή είναι για εμπορικούς λόγους» και ίσως έχουν δίκιο. Διότι δεν θα έπρεπε να έχουμε μόνο μία μέρα το χρόνο για να γιορτάσουμε και να δείξουμε στο άλλο άτομο πόσο το αγαπάμε και το σκεφτόμαστε με φρου-φρου και αρώματα. Φέτος δεν θα γιορτάσεις γιατί δεν έχεις σύντροφο, πέρσι όμως είχες. Άραγε το εκτίμησες όσο έπρεπε ή το θυμήθηκες φέτος που είσαι μόνος/η;
Πιστεύω ότι θα πρέπει να υπάρχει μία μέρα γιορτής, αλλά όχι μόνο για τους ερωτευμένους αλλά για την αγάπη γενικά. Θα είναι μία μέρα όπου όλος ο κόσμος θα γιορτάζει κάτι κοινό. Όχι μόνο για τα λουλούδια, τα δώρα και τα σοκολατάκια. Κάτι πιο βαθύ, πιο ουσιαστικό! Η αγάπη έχει πολλές μορφές και πηγαίνει προς πολλές κατευθύνσεις, δεν είναι μόνο για τον σύντροφο. Η αγάπη είναι πολλά πράγματα και βρίσκεται παντού!
Βρίσκεται στην φύση, στον αέρα, στα ζώα, στη θάλασσα. Η πρώτης μας αγάπη είναι η οικογένεια μας! Είναι εκείνη που μας έμαθε να νοιαζόμαστε και αγαπάμε και να πληγωνόμαστε. Όταν πραγματικά αγαπάς κάποιον τότε θα έκανες τα πάντα για αυτόν, όποτε σε χρειαζόταν, οποιαδήποτε στιγμή, όποιος και να ήταν.
How wonderful life is now you’re in the world!

Μπορεί να είναι ο αδερφός σου, η φίλη σου, ο  σκύλος σου ή ακόμα και ο γείτονας σου. Κανείς  δεν μπορεί να σου πει πόσο να αγαπήσεις  κάποιον. Όμως για αυτή τη μέρα το μόνο που  θα έπρεπε να ισχύει και να μας αρκεί είναι να μας  λένε και να λέμε «Σ’αγαπώ», μέσα από την καρδιά  μας. Τυχερός είναι ο άνθρωπος που αγάπησε  και αγαπήθηκε.

Have fun its a day of LOVE!
Σε εσάς που έχετε κανονίσει μια έξοδο με τον σύντροφό σας, με τους φίλους σας, με την οικογένεια σας ή μια υπέροχη βραδιά με τον εαυτό σας ΚΑΛΗ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ!!!!






alea


0 σχόλια